Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Lulebos vd går efter kontrovers

Publicerad: 3 juli 2015, 06:47

Sari Ekblom. Bild: Luleå Kommun.

Lulebos vd Sari Ekblom lämnar sitt uppdrag, bara ett år efter att hon tillträdde. Detta sker ungefär samtidigt som Lulebo säljer stora delar av sitt bestånd, bland annat till Rikshem. Försäljningen har omgärdats av diskussion.


Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i norra SverigeLuleåRikshem

Lulebos vd Sari Ekblom lämnar sitt uppdrag, bara ett år efter att hon tillträdde. Detta sker ungefär samtidigt som Lulebo säljer stora delar av sitt bestånd, bland annat till Rikshem.

Försäljningen har omgärdats av diskussion. Bland annat beskriver Norrländska Socialdemokraten hur Ekblom känner sig förd bakom ljuset när det gäller vilka fastigheter som ska säljas, när och till vilket pris.

NSD redogör för mejlkonversationer mellan Ekblom, kommunchef Peter Kieri, styrelseordförande Emma Engelmark, konsulten Newsec och rådgivaren Catella. I konversationerna framgår oenigheter gällande försäljningen, där det förekommer olika listor som Ekblom inte känner till, avtal som skrivits på utan hennes vetskap, och en bild av att Ekblom exkluderats från arbetet med försäljningen.

På frågan om styrelsen har agerat bakom ryggen på sin vd, säger Engelmark till Sveriges Radio P4 Norrbotten att det finns en överenskommelse mellan styrelse och vd om att inte gå in på motiv eller anledning till att vd:n slutar.

– Bytet av verkställande direktör har inget med den kommande försäljningen att göra, säger Engelmark i ett pressmeddelande. Det är olyckligt att sakerna sammanfaller, men vi har kommit fram till att detta är rätt beslut för båda parter.

Rekryteringen av ny vd har påbörjats. Tillförordnad vd är Peter Kieri.

Redaktionen

Källa: NSD, P4 Norrbotten, Pressmeddelande Lulebo

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.