Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Logistiksatsningar i Eskilstuna

Publicerad: 22 november 2011, 23:00

Logistiksatsningar i Eskilstuna
Eskilstuna Kombiterminal har anslutits till Trafikverkets trafikledningssystem. Samtidigt har Eskilstuna Logistikpark anslutits till Svealandsbanan…


Källa: Pressmeddelande Eskilstuna+Strängnäs Logistik

Logistiksatsningar i Eskilstuna

Eskilstuna Kombiterminal har anslutits till Trafikverkets trafikledningssystem. Samtidigt har Eskilstuna Logistikpark anslutits till Svealandsbanan.

Eskilstuna Kombiterminal med en kapacitet på 160 000 TEU/år och är en nod för godsets väg till och från Stockholm-Mälardalen. Att ansluta terminalen till Trafikverkets trafikledningssystem ska ge höjd säkerhet och en ökad effektivitet i terminalens arbete med transporter och omlastningar mellan tåg och bil.

Samtidigt har Svealandsbanan anslutits till järnvägsspår till Eskilstuna Logistikpark. Järnvägsspåret byggs från Kjula station invid Svealandsbanan till flygplatsvägen som går rakt in i logistikparken. Hela entreprenaden beräknas vara klart hösten 2012.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News