Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Lehto anställer Sverigechef

Publicerad: 5 mars 2019, 08:18

Thomas Perslund.

Foto: Mikael Sjöberg.

Den finska byggkoncernen Lehto Group växlar upp i Sverige, och anställer Thomas Perslund som Sverige-vd med ansvar för att leda utvecklingen.


Thomas Perslund har jobbat i olika ledandebefattningar på bland annat Friends Arena, NCC, Oscar Properties och Stockholm Stad.

Fokus är att erbjuda bostäder och samhällsfastigheter, och enligt ett pressmeddelande är målgruppen främst områden i kommuner utanför storstadskärnorna. Ansvarig för att leda satsningen är nyutsedda vd:n Thomas Perslund, med en lång bakgrund inom bygg- och fastighetsbranschen.

– Thomas har både erfarenheten och kontaktnätet som krävs för att bygga upp verksamheten i Sverige, vi är väldigt glada att ha honom ombord, säger Hannu Lehto på Lehto Group. På många områden liknar den finska marknaden den svenska, med stora investeringsbehov i både bostäder och samhällsnyttiga fastigheter.

2016 noterades Lehto Group på den finska börsen. Bolaget har haft en genomsnittlig tillväxt på dryga 40 procent de senaste tre åren och nettoomsättningen för 2018 var cirka 7,6 miljarder svenska kronor.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.