Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Ledningsförändringar i Hemfosa

Publicerad: 28 september 2015, 05:48

Lars Thagesson, COO och en av Hemfosas grundare, övergår till en roll som extern råd­givare till bolaget. Samtidigt lämnar Karim Sahibzada, bolagets chefsjurist och även han medgrundare, för uppdrag utanför koncernen . Stina Lindh Hök, nuvarande transaktionschef, övertar Lars ansvarsområden avseende transaktioner.


Ämnen i artikeln:

Hemfosa Fastigheter

Under 2015 har Hemfosa bland annat förstärkt sin ledningsgrupp med Simon Venemyr Ottersland som ansvarig för den norska verksamheten, Ann-Sofie Lindroth som Ekonomichef samt Linda Eriksson som ny finanschef.

Lars Thagesson kommer att lämna sin anställning vid årets slut och under 2016 övergå till en roll som extern rådgivare till Hemfosa med inriktning på bolagets större projekt. Karim Sahibzada väljer samtidigt att avsluta sin tjänst som chefsjurist på Hemfosa.

– Lars och Karim var med och startade Hemfosa 2009 och har båda varit avgörande i att bygga Hemfosa från noll till vad vi är idag – ett börsnoterat bolag med ett fastighetsbestånd värt cirka 30 miljarder kronor. Med ett stort kunnande och unik erfarenhet har Lars drivit det intensiva arbetet med transaktioner under de här åren och lämnar nu över till yngre och lika vassa kollegor. Jag har förståelse för att Lars vill övergå till en friare roll och vi är glada att vi får ha honom kvar som rådgivare. Karim har haft en betydelsefull roll i skapa en stabil finansiering och struktur för bolaget under den snabba utvecklingen men vill nu ta sig an nya utmaningar utanför koncernen och jag önskar honom all lycka och framgång. Vi är tacksamma för deras viktiga insatser för Hemfosa, säger Jens Engwall, vd för Hemfosa Fastigheter AB.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Hemfosa

Ämnen i artikeln:

Hemfosa Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.