Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Länsförsäkringar startar eget bostadsbolag

Publicerad: 6 september 2016, 12:19

Flera länsbolag inom Länsförsäkringargruppen startar tillsammans Lansa Fastigheter – ett bolag som ska investera i bostads- och samhällsfastigheter på den svenska marknaden.


Ämnen i artikeln:

Lansa FastigheterLänsförsäkringar

Claes Malmqvist, tidigare vd på Sveareal som köptes av Starwood Capital 2014, har utsetts till vd för det nya bolaget.

– Satsningen har ett mycket långt ägarperspektiv där Lansa är en aktör som erbjuder marknaden trygga och bra bostäder med hög kvalitet. Vi kommer ha en geografisk fokusering i kransen av storstäderna samt region- och universitetsstäder som är i tillväxtfas, säger Claes Malmkvist.

Enligt honom kommer uppbyggnaden av bolaget att ske genom förvärv av befintliga fastigheter och bestånd, men även via projekt med olika samarbetsparters.

– Vi är väl medvetna om konkurrensen på marknaden, men ser också att ett långsiktigt perspektiv, ett starkt varumärke i ägarkretsen och den lokala ägarförankringen ger fördelar som värderas högt av marknadens aktörer, säger Malmkvist.

Länsförsäkringar är sedan tidigare storägare i flera fastighetsbolag. Bland annat äger de aktier i börsnoterade svenska fastighetsbolag via Länsförsäkringar Fastighetsfond och är storägare i bland annat Humlegården. Fastighetsnytt har tidigare gått igenom Länsförsäkringars ägande i svenska fastighetsbolag – läs mer här.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.