Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Länsförsäkringar Liv avyttrar Kista Galleria

Publicerad: 10 Oktober 2010, 22:00

Länsförsäkringar Liv avyttrar Kista Galleria Länsförsäkringar Liv har avyttrat sin andel, uppgående till 49,9 procent av Kista Galleria KB, till Vital Forsikring ASA…


Källa: Pressmeddelande Länsförsäkringar

Länsförsäkringar Liv avyttrar Kista Galleria

Länsförsäkringar Liv har avyttrat sin andel, uppgående till 49,9 procent av Kista Galleria KB, till Vital Forsikring ASA.

– Länsförsäkringar Liv har varit med och utvecklat handelsplatsen sedan 1985 och Kista Galleria har under alla år genom sin stabila utveckling levererat bra resultat både till ägare och hyresgäster. Den goda värdeutvecklingen som Kista Galleria haft har inneburit att fastigheten fått för stor vikt i Länsförsäkringar Livs fastighetsportfölj och därför har vi nu avyttrat vårt innehav i Kista Galleria. Vi ändrar dock inte vår placeringsinriktning utan vi kommer att fortsätta att investera i kontor och handel i Stockholm, säger Jakob Carlsson, CFO Länsförsäkringar Liv.

Köpeskillingen är baserad på ett fastighetsvärde överstigande 4 miljarder kronor.

Vital Forsikring ASA har sedan 2005 ägt 50,1 procent av Kista Galleria KB. Tillträdet är beräknat till 31 oktober. Affären är villkorad av Konkurrensverkets godkännande. Catella Corporate Finance har varit rådgivare i affären.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.