Söndag09.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Landstingets fastigheter allt energisnålare

Publicerad: 27 Februari 2011, 23:00

Landstingets fastigheter allt energisnålare 16, 5 miljoner kronor har Stockholms läns landsting sparat tack vare minskad energianvändningen inom landstingets fastigheter. Det visar Locums resultat för 2010 års el- och värmeanvändning, jämfört med 2009…


Källa: Pressmeddelande Locum

Landstingets fastigheter allt energisnålare

16, 5 miljoner kronor har Stockholms läns landsting sparat tack vare minskad energianvändningen inom landstingets fastigheter. Det visar Locums resultat för 2010 års el- och värmeanvändning, jämfört med 2009.

Den minskade energianvändningen uppgick till 11 kWh/m².

– Det som är glädjande är att både el- och värmeanvändningen minskat. Speciellt elanvändningen är svår att få ner i en allt mer elintensiv vård, säger Locums miljöchef Saija Thacker.

Minskningen motsvarar 970 villors årliga uppvärmningsbehov och 990 villors årliga hushållselanvändning. Framgången har bland annat möjliggjorts av hyresgästsamarbeten med energidagar, energironder, optimeringar i den dagliga driften, solavskärmning i stället för installation av kyla, tilläggsisoleringar och tydligare energikrav i projekt.

För att förhindra att miljö- och hälsofarliga material byggs in i vårdfastigheterna, kontrollerar Locum de produkter som byggs in. Andelen godkända byggprodukter under 2010 var 73 procent. Det innebär att det högt uppsatta målet om 95 procent, som satts utifrån ägaren Stockholms läns landstings krav, inte riktigt nåddes.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.