Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Lämnar Real Holdings styrelse

Publicerad: 11 oktober 2016, 11:41

Styrelseledamöterna Lennart Holm och Robert Jukic har valt att lämna styrelsen för Real Holding.


Ämnen i artikeln:

Real Holding Sverige

Styrelseledamöterna Lennart Holm och Robert Jukic har valt att lämna styrelsen för Real Holding. De båda sitter i styrelsen på mandat från Tuve Bygg, som äger 11,9 procent av kapitalet i bolag.

Enligt ett pressmeddelande från Real Holding lämnar Lennart Holm med motiveringen att styrelseuppdraget tagit mer tid i anspråk än beräknat och att övriga uppdrag kräver ett engagemang som inte är förenligt med den tidsåtgång som ett styrelseuppdrag i Real Holding kräver.

Robert Jukic väljer att lämna styrelsen eftersom Real Holding har erhållit frågor om konkurrenssituationen avseende kommande upphandlingar av byggtjänster. Man skriver i pressmeddelandet att Tuve Bygg kommer att förbli en aktiv ägare i Real Holding men dock inte via styrelsen.

– Att styrelsen är helt oberoende i relation till ett av de byggbolag som kommer att offerera sina tjänster för Real Holdings kommande byggprojekt, säkerställer att bolaget konkurrensutsätter byggföretagen i upphandlingar framöver, skriver man.

En extra bolagsstämma kommer att hållas för att välja in nya styrelseledamöter.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Real Holding Sverige

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.