Tisdag04.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Lägenhetsregistret snart klart

Publicerad: 10 Juni 2010, 22:00

Lägenhetsregistret snart klart Det nationella lägenhetsregistret väntas bli förklarat som upprättat av regeringen den 15 oktober. Enligt Lantmäteriet är landets samtliga 290 kommuner genomgångna och nu återstår endast visst efterarbete…


Källa: Lantmäteriet

Lägenhetsregistret snart klart

Det nationella lägenhetsregistret väntas bli förklarat som upprättat av regeringen den 15 oktober. Enligt Lantmäteriet är landets samtliga 290 kommuner genomgångna och nu återstår endast visst efterarbete.

Det nya registret i kombination med folkbokföring på bostadslägenhet kommer att ersätta de folk- och bostadsräkningar som tidigare genomfördes för att samla in uppgifter om bostäder och hushåll. I och med nyordningen kommer uppgiftsinsamlingen att bli mer kostnadseffektiv och förenkla för Statistiska Centralbyrån, SCB, när de tar fram statistik om hushåll och bostäder.

Lagen om lägenhetsregister (2006:378) trädde i kraft den 1 juli 2006. Lantmäteriet fick bland annat i uppgift att samla in de uppgifter som skulle ingå. När det gäller folkbokföring är Skatteverket ansvarig myndighet.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.