Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Lägenhetsregister upprättat i hela Sverige

Publicerad: 2 november 2010, 23:00

Lägenhetsregister upprättat i hela Sverige
Lantmäteriet har med hjälp av landets fastighetsägare upprättat ett lägenhetsregister. Det är ett nationellt register över alla Sveriges bostadslägenheter som ska ligga till grund för en reform av framtagningen av statistik om hushåll och bostäder…


Källa: Pressmeddelande Lantmäteriet

Lägenhetsregister upprättat i hela Sverige

Lantmäteriet har med hjälp av landets fastighetsägare upprättat ett lägenhetsregister. Det är ett nationellt register över alla Sveriges bostadslägenheter som ska ligga till grund för en reform av framtagningen av statistik om hushåll och bostäder.

Registret innehåller uppgifter om bland annat varje lägenhets bostadsarea. Där flera lägenheter delar på samma adress har lägenheterna dessutom fått särskilda nummer. Det är Lantmäteriet som med hjälp av landets fastighetsägare har upprättat registret, men det är kommunerna som i fortsättningen håller registret aktuellt, också med hjälp av uppgifter från fastighetsägarna.

Skatteverket har nu påbörjat nästa etapp i statistikreformen. Den innebär att Skatteverket frågar boende i framför allt flerbostadshus vilket lägenhetsnummer deras bostad har. Därmed blir de folkbokförda på sin bostad på samma sätt som boende i vanliga småhus redan är. Detta arbete ska vara klart under år 2011.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.