Tisdag14.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Låg vakans i Mjölby

Publicerad: 7 December 2011, 23:00

Låg vakans i Mjölby I många mindre mellansvenska kommuner som för inte särskilt länge sedan präglades av många tomma lägenheter börjar nu läget alltmer gå i riktning mot det rakt motsatta…


Låg vakans i Mjölby

I många mindre mellansvenska kommuner som för inte särskilt länge sedan präglades av många tomma lägenheter börjar nu läget alltmer gå i riktning mot det rakt motsatta.

Det gäller även i Mjölby kommun i västra Östergötland med 26000 invånare. Bättre pendlarmöjligheter mot främst Linköping är en av förklaringarna i fallet Mjölby.

Det kommunalägda Bostadsbolaget i Mjölby AB, grundat 1942, äger och förvaltar 2600 lägenheter och över 250 kommersiella lokaler i kommunens största tätorter Mjölby, Skänninge, Mantorp och Väderstad och har inte under de senaste 15 åren haft så få lediga lokaler som idag.

Bostadsbolagets vakansgrad är låga en procent, motsvarande omkring 25 omedelbart lediga hyreslägenheter.

Trots det anser inte Bostadsbolagets marknadschef Charlotta Elliot att det i dagsläget är speciellt bråttom att bygga fler nya hyresrätter.

– Vi har fått kritik för att vi inte bygger små lägenheter som skulle kunna passa ungdomar, men det är svårt att bygga nytt så att det blir billigt.

– Det går i alla fall inte att bygga på ren spekulation. Det måste finnas ett behov, understryker Charlotta Elliot i en  kommentar till tidningen Östgöta-Correspondenten.

På sikt finns dock ett stort nybyggnadsprojekt i kommunens centralort Mjölby. Det handlar om projektet Svartå strand, som i ett längre perspektiv ska bebyggas med upp till 700 bostäder. Där har Bostadsbolagets VD Jan-Ove Hammarberg fått i uppdrag att undersöka om Bostadsbolaget eventuellt ska vara med som en av ett flertal intressenter.

Peter Lorin

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.