Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Låg försäljning av nyproduktion i Stockholm

Publicerad: 13 mars 2019, 13:01

Under årets första två månader har det sålts rekordfå nyproducerade bostadsrätter i Stockholms län på webbplatsen Hemnet. I övriga landet ser siffrorna bättre ut med ökande försäljning av nyproduktion i årstakt i februari, vilket sker för första gången sedan september 2017


Under årets första två månader har det sålts rekordfå nyproducerade bostadsrätter i Stockholms län på webbplatsen Hemnet. I övriga landet ser siffrorna bättre ut med ökande försäljning av nyproduktion i årstakt i februari, vilket sker för första gången sedan september 2017. Det skriver Dagens Industri på onsdagen.

Det är Nyhetsbyrån Direkt som tagit del av statistiken från Hemnet.

– Nyproduktionsmarknaden har gått isär. I Sverige ökar nu försäljningen i årstakt men i Stockholm är det fortsatt trögt. Där såldes 33 procent färre nyproducerade bostadsrätter i februari än i fjol och 67 procent färre än för två år sedan, säger Hemnets talesperson Staffan Tell till Nyhetsbyrån Direkt.

Under januari och februari såldes totalt 206 nyproducerade bostadsrätter i Stockholm via bostadssajten. Det är den svagaste försäljningen för perioden sedan 2014.

– När vi tidigare undersökte attityden till nyproduktion visade det sig att många inte har något emot nyproduktion i sig, men att de inte vill köpa på grund av priset. Vi ser också att på marknader där prisnivån är lägre går det betydligt lättare att sälja nyproduktion, säger Staffan Tell.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.