Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Låååång amorteringstid

Publicerad: 25 mars 2016, 08:38

Foto: Dreamstime.

Nu är det klubbat. Det där amorteringskravet som satt skräck i en hel nation. Eller det är kanske att ta och inte att skämta om med tanke på alla förskräckliga händelser i omvärlden den senaste tiden.


Ämnen i artikeln:

AmorteringskravDet pratas om

Nu är det klubbat. Det där amorteringskravet som satt skräck i en hel nation. Eller det är kanske att ta och inte att skämta om med tanke på alla förskräckliga händelser i omvärlden den senaste tiden. Faktum är dock att sällan har någonting som egentligen uppmanar till en företeelse som på alla sätt och vis är sund och självklar, att låna saker (oavsett om det är pengar eller biblioteksböcker) innebär per definition att man ska lämna (betala) tillbaka det, lett till en lika absurd diskussion. I de flesta andra länder anses amorteringar vara en sådan självklarhet att förmodligen har man inte ens behövt överväga att instifta ett amorteringskrav.

Just hur löjlig diskussionen egentligen har varit påpekades av den franska nyhetsbyrån AFP nyligen när man rapporterade om att amorteringskravet satts i lag. Rubriken säger väl det mesta som behöver sägas: ”Sverige begränsar bolån… till 105 år”.

Läs mer om vad det pratas om och mycket annat i Fastighetsnytt nummer 2 som utkommer på fredag.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.