Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Kurvorna uppåt i Stockholms län

Publicerad: 10 juni 2015, 08:18

Det fortsätter att gå bra för Stockholms län när det gäller arbetsmarknad och ekonomi, enligt Länsstyrelsens senaste analyser av årets första kvartal.


Ämnen i artikeln:

LänsstyrelsenStockholm

Länsstyrelsen i Stockholm uppger att antalet sysselsatta ökat mer i Stockholms län än i Skåne och Västra Götaland tillsammans, och allra mest gynnsam utveckling har utrikes födda män haft.

Enligt den senaste utgåvan av Länsstyrelsens nyhetsbrev Läget i länet – arbetsmarknad och ekonomi framgår bland annat att:

• Antalet sysselsatta ökade i Stockholms län med 27 700 personer. För Västra Götaland och Skåne var ökningen 7 600 respektive 14 200 personer.

• Sysselsättningsgraden beräknas till 70,2 procent, vilket kan jämföras med 69,4 procent samma tid förra året.

• Stockholmsregionen svarade för drygt 34 procent av den totala sysselsättningsökningen i landet, vilket är mer än regionens andel av arbetsmarknaden.

• Utrikes födda utgör 79 procent av ökningen (21 800 personer).

• I antal ökar utrikes födda kvinnor mest, men i relation till sin del av befolkningen är det utrikes födda män som ökat sin sysselsättningsgrad mest.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Länsstyrelsen

Ämnen i artikeln:

LänsstyrelsenStockholm

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.