Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Kunskapshöjande åtgärder för att främja energieffektivisering

Publicerad: 1 November 2010, 23:00

Kunskapshöjande åtgärder för att främja energieffektivisering För att öka takten med att främja energieffektivisering behövs ökade satsningar på spridning av demonstrationsprojekt för både lokaler och flerbostadshus. Detta enligt Energimyndighetens rapport Finansieringsinstrument för energieffektivisering…


Källa: Pressmeddelande Energimyndigheten

Kunskapshöjande åtgärder för att främja energieffektivisering

För att öka takten med att främja energieffektivisering behövs ökade satsningar på spridning av demonstrationsprojekt för både lokaler och flerbostadshus. Detta enligt Energimyndighetens rapport Finansieringsinstrument för energieffektivisering.

I rapporten framgår också att det fortsatta arbetet bör inriktas på att fördjupa och bredda arbetet med exempelvis beräkningsmodeller, metoder och analyser vid upphandling, genomförande och utvärdering av energieffektiviseringslösningar med fokus på ett helhetsperspektiv vid energieffektivisering av befintlig bebyggelse. På detta sätt skapas förutsättningar för att marknaden ska fungera bättre.

Energimyndigheten föreslår därför en inriktning på kunskapshöjande åtgärder. Därutöver anser Energimyndigheten att kreditgarantier kan vara ett sätt att undanröja hinder på kapitalmarknaden och föreslår därför att detta utreds vidare.

I uppdraget till Energimyndigheten ingick att kartlägga befintliga finansieringsinstrument på nationell och EU-nivå som kan användas för energieffektivisering av byggnader, samt att analysera om dessa kan bidra till kostnadseffektiv styrning mot energieffektivisering.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.