Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag20.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Kungsleden utvecklar kontor i Malmö

Publicerad: 15 Augusti 2019, 07:04

Eden by Kungsleden. Bild: Kungsleden

Kungsleden utvecklar nya Eden by Kungsleden, ett kontorshus på Hyllie Boulevard i Malmö. Projektet omfattar runt 8000 kvadratmeter och har byggstart i september.


Ämnen i artikeln:

MalmöKungsleden FastigheterHyllie

Kungsleden utvecklar nya Eden by Kungsleden, ett kontorshus på Hyllie Boulevard i Malmö. Projektet omfattar runt 8000 kvadratmeter och har byggstart i september. Det framgår av ett pressmeddelande.

Projektet är Kungsledens första nybyggnad av kontor och blir därmed en milstolpe för bolaget. Inflyttning planeras ske till våren 2021.

– Eden är inget vanligt kontorshus. Målet är att sätta människan i centrum och skapa en variation av välplanerade miljöer, smarta digitala lösningar och förstklassig service som i symbios med Edens hyresgäster ska ge liv åt både produktivitet och välbefinnande, säger Ulrica Sjöswärd, regionchef på Kungsleden, i pressmeddelandet.

Bolaget har under sommaren hyrt ut över 50 procent av ytorna. Det största avtalet tecknades med kontorshotellkedjan Quick Office om 3148 kvadratmeter. Tillträde sker  i april 2021.

– Vi har sedan tidigare ett mycket bra samarbete med Kungsleden och ser fram emot att vara en del i utvecklingen av Symbiotic Building-konceptet, säger Niklas Lénart, grundare och vd på Quick Office, i pressmeddelandet.

Kungsledens investering i Eden uppskattas till 350 miljoner kronor, inklusive markförvärv.

Ajda Dzambic

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.