Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Kraftig ökning av konkurs i detaljhandeln

Publicerad: 3 juni 2019, 12:04

Bild: UC

I Stockholms län ökar konkurserna med 11 procent i maj månad och med 13 procent under våren 2019, jämfört med samma period från föregående år. Störst andel av konkurserna står byggbranschen för där fyra av 10 konkursade bolag är en byggfirma. Det visar ny statistik från UC.


Konkurserna inom detaljhandeln ökar med 30 procent under maj månad och totalt 18 procent för våren 2019, jämfört med samma period från föregående år. Det visar ny statistik från UC.

– Vi ser att det är flera trender som samverkar och slår mot butikerna. Marginalerna är låga samtidigt som e-handeln fortsätter att växa. Hela förklaringen är dock inte ökad e-handel. Butiker har alltid slagits igen även innan e-handeln slog igenom på bred front. Vi ser även att företag inom e-handeln går i konkurs, säger Richard Damberg, ekonom på UC.

I Stockholms län ökar konkurserna med totalt 11 procent i maj och 13 procent under januari till maj. Störst andel av konkurserna står byggbranschen för där fyra av 10 konkursade bolag är en byggfirma.

– I Stockholm ökar konkurserna i alla branscher vi följer. Konkursnivåerna ökar från låga nivåer, men följer en tydlig trend. Därför blir också den procentuella uppgången stor, säger Richard Damberg, ekonom på UC.

I hela landet minskar konkurserna med 9 procent under maj. Däremot har antalet konkurser ökat med 1 procent för våren 2019.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.