Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Kraftig medvind på Göteborgs kommersiella fastighetsmarknad

Publicerad: 10 april 2018, 13:05

Bild: Datscha

Enligt statistik från Datscha har transaktionsvolymen på Göteborgs kommersiella fastighetsmarknad nått en ny högsta nivå. Under 2017 landade den totala volymen på 20,3 miljarder kronor, enligt rapporten. En ökning med 19% från 2016.


Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i VästsverigeGöteborgDatscha

– Vår statistik visar att 2017 var ett stekhett år för Göteborgs fastighetsmarknad. Transaktionsvolymerna var de högsta sedan finanskrisen för 10 år sedan. En trolig anledning till de höga siffrorna just nu är att fastighetsägare och utvecklare upplever att det är en bra tid att kapitalisera på sina investeringar, säger Kristina Andersson, Global Head of Research på Datscha.

Rapporten lyfter även att det under 2017 skedde ett flertal större affärer i staden. Exempelvis köpte Atrium Ljundberg kontorsfastigheten Lindholmen 30:1 för en köpesumma på runt 1,3 miljarder kronor.

Den totala volymen på fastighetstransaktioner för Sverige under 2017 uppgick till 175 miljarder kronor, med transaktioner över 40 miljoner kronor, enligt rapporten.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.