Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Korta bolån populärast

Publicerad: 29 november 2011, 23:00

Korta bolån populärast
Andelen nytecknade bolån med den kortaste bindningstiden på tre månader ökade kraftigt från 41 procent i oktober till 51 procent i november. Det visar SBAB Banks månadsstatistik över nyutlåningen till privatkunder…


Källa: Pressmeddelande SBAB

Korta bolån populärast

Andelen nytecknade bolån med den kortaste bindningstiden på tre månader ökade kraftigt från 41 procent i oktober till 51 procent i november. Det visar SBAB Banks månadsstatistik över nyutlåningen till privatkunder.

Trots uppgången är det dock fortfarande få, jämfört med tidigare år, som väljer den kortaste bindningstiden.

– De senaste veckorna har boräntor med längre bindningstider stigit snabbare än tremånadersräntan. Då har också efterfrågan på tremånadersränta ökat. En ökad sannolikhet för kommande räntesänkningar från Riksbanken har nog också påverkat lite, säger Tor Borg, chefsekonom på SBAB Bank.

Trots den kraftiga uppgången i efterfrågan på den kortaste räntebindningstiden under november så är bolåntagarna, i jämförelse med tidigare år, relativt försiktiga. Den genomsnittliga räntebindningstiden för nyutlåningen var i november 16 månader.

– Bolåntagarna är fortfarande försiktiga i valet av räntebindningstider. En räntesänkning från Riksbanken i december skulle troligen sätta fart på efterfrågan på kortare bindningstider, säger Tor Borg.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News