Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag28.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Kontorshyrorna fortsatt uppåt i Stockholm

Publicerad: 29 Augusti 2010, 22:00

Kontorshyrorna fortsatt uppåt i Stockholm Utsikterna för Stockholms kontorsmarknad har fortsatt att förbättras detta kvartal enligt senaste konsensusprognosen från SEPREF – the Swedish Property Research Forum…


Källa: Pressmeddelande SEPREF

Kontorshyrorna fortsatt uppåt i Stockholm

Utsikterna för Stockholms kontorsmarknad har fortsatt att förbättras detta kvartal enligt senaste konsensusprognosen från SEPREF – the Swedish Property Research Forum.

Konsensusprognosen för prime office rent Q3 2010 är 4050 kronor per kvadratmeter och år (medianvärde). För Q2 var prognosen 3900 kronor per kvadratmeter och år.

– Det finns en förväntan om fortsatt stigande hyror både på kort och på lite längre sikt. Hela 80 procent av de svarande tror på fortsatt stigande hyror det närmaste året, medan 20 procent förväntar sig oförändrade hyror, säger Karin Witalis, ordförande i SEPREF.

Konsensusprognosen för prime office yield Q3 2010 är 5,25 procent (medianvärde). Prognosen är oförändrad jämfört med förra kvartalet. Lite mer än hälften av de svarande, 56 procent, bedömer att avkastningskraven kommer att sjunka det närmaste året. Återstoden, 44 procent, förväntar sig oförändrade avkastningskrav.

– Viktigt att notera är att prognosen gäller prime-marknaden, det vill säga de mest attraktiva kontoren i bästa läge. Det är således inte hela marknaden som avses. Det som gör prime-värdena så intressanta är att primedelen av marknaden leder utvecklingen; det är i primevärdena man initialt kan se vart marknaden är på väg, säger Karin Witalis.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.