Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Konsortie skriver på för Masthuggskajen

Publicerad: 11 februari 2019, 13:58

Visionsbild för Masthuggskajen. Illustration: Kanozi Arkitekter.

Fem aktörer har tillsammans med Göteborgs stad undertecknat ett mark- och exploateringsavtal gällande nya Masthuggskajen i Göteborg. 1 300 bostäder och upp till 6 000 arbetsplatser ska byggas.


Ämnen i artikeln:

GöteborgMasthuggskajenFastighetsmarknaden i VästsverigeÄlvstaden

Masthuggskajen ingår i detaljplanen för Järnvågsgatan – den första stora detaljplanen i stadsutvecklingsprojektet Älvstaden.

– Det kommer bli en stadsdel full av kontraster. Framförallt utmärkande för konsortiets arbete med den här detaljplanen är att kulturen har varit ett bärande och tydligt uttalat element och att Masthuggskajen har varit ett pilotprojekt för hållbar stadsutveckling, säger stadsutvecklingschef Rune Arnesen, Älvstranden Utveckling.

De fem byggaktörer som har undertecknat avtalet är Elof Hansson Fastigheter, som kommer att bygga Global Business Gate. Stena Fastigheter utvecklar främst bostäder och Balder kommer att fokusera på det nya hotellet Hotell Draken tillsammans med Folkets Hus. Dessutom ska NCC bygga arbetsplatser, och Riksbyggen flera av bostadsprojekten.

– Vi är väldigt glada över att vi går in i en genomförandefas för att förverkliga Masthuggskajen. Byggstart planeras till i vår och området väntas stå färdigt om cirka 10 år, avslutar Lena Andersson, vd på Älvstranden Utveckling.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.