Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag16.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Konjunkturinstitutets barometerindikator

Publicerad: 3 augusti 2010, 22:00

Fortsatt gott stämningsläge bland företag och hushåll Konjunkturinstitutets barometerindikator minskade 0,3 enheter mellan juni och juli i år, från 111,6 till 111,3. Den ligger dock fortfarande på en nivå som signalerar att stämningsläget bland företag och hushåll är betydligt starkare än normalt…


Källa: Pressmeddelande Konjunkturinstitutet 2010-07-29

Fortsatt gott stämningsläge bland företag och hushåll

Konjunkturinstitutets barometerindikator minskade 0,3 enheter mellan juni och juli i år, från 111,6 till 111,3. Den ligger dock fortfarande på en nivå som signalerar att stämningsläget bland företag och hushåll är betydligt starkare än normalt.

Konfidensindikatorn för tillverkningsindustrin minskade fem enheter mellan juni och juli. Fallet i indikatorn beror på att företagens produktionsplaner är mer dämpade jämfört med månaderna innan. Indikatorn ligger dock fortfarande betydligt över det historiska genomsnittet. Indikatorerna för bygg- och anläggningsverksamhet samt detaljhandel låg kvar på samma nivå som förra månaden. Indikatorn för bygg- och anläggningsverksamhet ligger klart över normalvärdet, medan indikatorn för detaljhandeln ligger marginellt över. Konfidensindikatorn för de privata tjänstenäringarna steg fem enheter och den ligger betydligt över det historiska genomsnittet.

Hushållens konfidensindikator (CCI) steg 1,3 enheter mellan juni och juli. Uppgången beror på hushållens mer positiva syn på den egna och den svenska ekonomin i nuläget. Hushållen har för närvarande en betydligt mer positiv uppfattning om det ekonomiska läget än normalt.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.