Lördag11.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Konjunkturinstitutets barometerindikator

Publicerad: 30 September 2010, 22:00

Optimismen i topp Konjunkturinstitutets barometerindikator steg fyra enheter mellan augusti och september i år. Indikatorn ligger därmed endast marginellt lägre än toppnoteringarna från våren 2000…


Källa: Pressmeddelande Konjunkturinstitutet

Optimismen i topp

Konjunkturinstitutets barometerindikator steg fyra enheter mellan augusti och september i år. Indikatorn ligger därmed endast marginellt lägre än toppnoteringarna från våren 2000.

Det var ingen sektor som bidrog negativt till barometerindikatorns utveckling under september. För näringslivet var det huvudsakligen tillverkningsindustri samt bygg- och anläggningsverksamhet som bidrog positivt. Konfidensindikatorn för tillverkningsindustrin ökade fem enheter och den ligger nu på sin högsta nivå sedan månadsmätningarna startade 1996. Indikatorn för bygg- och anläggningsverksamhet steg tolv enheter och ligger betydligt över det historiska genomsnittet. Konfidensindikatorn för de privata tjänstenäringarna var oförändrad mellan augusti och september, medan indikatorn för detaljhandeln steg två enheter.

Hushållens konfidensindikator (CCI) steg drygt tre enheter i september och det är den högsta noteringen på tio år. Uppgången beror på att hushållen är mer optimistiska när det gäller utvecklingen för såväl svensk som egen ekonomi.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.