Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag18.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

konjunkturbarometer

Publicerad: 24 Augusti 2010, 22:00

Hushållen fortsatt positiva till det ekonomiska läget Konjunkturinstitutet presenterade i dag sin konjunkturbarometer för Företag och hushåll, augusti 2010. Indikatorn var oförändrad i augusti jämfört med månaden innan och ligger fortfarande på en nivå som signalerar att stämningsläget bland företag och hushåll är betydligt starkare än normalt…


Källa: Pressmeddelande Konjunkturinstitutet

Hushållen fortsatt positiva till det ekonomiska läget

Konjunkturinstitutet presenterade i dag sin konjunkturbarometer för Företag och hushåll, augusti 2010. Indikatorn var oförändrad i augusti jämfört med månaden innan och ligger fortfarande på en nivå som signalerar att stämningsläget bland företag och hushåll är betydligt starkare än normalt.

Konfidensindikatorn för tillverkningsindustrin steg tre enheter i augusti efter att ha minskat sju enheter månaden innan. Indikatorn ligger klart över det historiska genomsnittet. Indikatorn för bygg- och anläggningsverksamhet har legat på ungefär samma nivå de senaste tre månaderna. I augusti sjönk den en enhet och ligger fortfarande över genomsnittet.

Konfidensindikatorn för detaljhandeln backade sju enheter och den ligger nu något under det historiska genomsnittet. Indikatorn för de privata tjänstenäringarna sjönk sex enheter i augusti, men den ligger fortfarande klart över normalnivån.

Hushållens konfidensindikator (CCI) steg 1,9 enheter i augusti, till 25,2. Det innebär att hushållens inställning till det ekonomiska läget är avsevärt mer positiv än normalt. Indikatorn ligger nu på sin högsta nivå sedan oktober 2000.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.