Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Kombinationsaffär ger 30 våningar i Gårda

Publicerad: 1 februari 2017, 07:33

Bild: TMRW Reflex arkitekter.

Platzer och NCC har tecknat en avsiktsförklaring om en kombinationsaffär i Gårda och Mölndal. I den första delen köper NCC in sig i Platzers 30-våningsprojekt i Gårda.


Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i VästsverigePlatzer FastigheterGöteborgMölndalNCCGårda

Platzer och NCC har tecknat en avsiktsförklaring om en kombinationsaffär i Gårda och Mölndal. I den första delen köper NCC in sig i Platzers 30-våningsprojekt i Gårda, samtidigt som Platzer köper en fastighet av NCC i Mölndal.

Den första delen i avsiktsförklaringen går alltså ut på att NCC köper in sig i Platzers projekt på Drakegatan i Gårda, nära Ullevi, med en byggrätt på 30 000 kvadratmeter. Planerna innefattar bland annat ett 30 våningar högt kontorshus.

Projektet utvecklas därefter tillsammans och NCC säljer därefter tillbaka sin del av den färdigutvecklade fastigheten till Platzer.

Kombinationsaffären går ut på att Platzer också förvärvar NCC:s färdigutvecklade fastigheter om cirka 30 000 kvadratmeter i Mölndals innerstad, där man bland annat byggs SCAs nya huvudkontor.

– Med denna affär ökar vi takten i projektutvecklingen, samt säkerställer vår fortsatta expansion i prioriterade områden. Mölndals innerstad har funnits på vår lista över önskade förvärv sedan en längre tid tillbaka, säger Roger Sundbom, projektutvecklingschef på Platzer Fastigheter.

I Gårda pågår detaljplanearbetet och möjlig byggstart är i början av 2018. I området finns dessutom fler planer på höga byggnader och tanken är att det ska skapa en urban helhet.

Parterna har för avsikt att skriva bindande avtal under första kvartalet 2017.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.