Tisdag11.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Klimathot

Publicerad: 15 December 2009, 23:00

Klimathot ger högre försäkringspremier Försäkringsbolagen ligger i startgroparna för att höja premierna för fastigheter som ligger kust- eller sjönära. De stora europeiska återförsäkringsbolagen har länge varnat för att klimatförändringar ska påverka vad som går att försäkra. Vissa områden kan till och med bli omöjliga att försäkra, skriver Sydsvenska Dagbladet…


Källa: Sydsvenska Dagbladet, SenasteNytt från Naturvårdsverket

Klimathot ger högre försäkringspremier

Försäkringsbolagen ligger i startgroparna för att höja premierna för fastigheter som ligger kust- eller sjönära. De stora europeiska återförsäkringsbolagen har länge varnat för att klimatförändringar ska påverka vad som går att försäkra. Vissa områden kan till och med bli omöjliga att försäkra, skriver Sydsvenska Dagbladet.

– De globala återförsäkringsbolagen sätter villkoren. Men det betyder inte att vi har en annan uppfattning. När forskarna säger att risken är 50 procent att nivån på världshaven ska stiga, så är det en mycket stor risk för oss, säger Carina Lundberg Markow som är chef för ägarfrågor i Folksam.

Översvämningsskadorna i Sverige har tredubblats under 2000-talet jämfört med 1990-talet.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.