Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Klartecken för Solnas högsta bostadshus

Publicerad: 23 Oktober 2011, 22:00

Klartecken för Solnas högsta bostadshus Stadsbyggnadsnämnden beviljade under sitt sammanträde bygglov för sammanlagt 438 nya lägenheter. Ett av projekten är de planerade höghusen vid Swedbank Arena som kommer att bli Solnas hittills högsta bostadshus…


Källa: Pressmeddelande

Klartecken för Solnas högsta bostadshus

Stadsbyggnadsnämnden beviljade under sitt sammanträde bygglov för sammanlagt 438 nya lägenheter. Ett av projekten är de planerade höghusen vid Swedbank Arena som kommer att bli Solnas hittills högsta bostadshus.

De två byggnaderna rymmer 143 lägenheter vardera och är 21 våningar höga. Husen är de första av sammanlagt fem skivhus som ska uppföras intill varandra.

Förutom bygglov för 286 lägenheter i Arenastaden beviljade stadsbyggnadsnämnden bygglov för 118 lägenheter i kv Sparrisen på Anderstorpsvägen i Huvudsta och ytterligare 34 lägenheter i kv Laboratoriet (Ingentingsområdet), även det beläget i Huvudsta.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.