Onsdag05.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Klartecken för detaljplan för Norviks hamn

Publicerad: 24 Februari 2011, 23:00

Klartecken för detaljplan för Norviks hamn Regeringen har avslagit överklagandena om detaljplanen för Norvik hamn i Nynäshamns kommun…


Källa: Pressmeddelande Socialdepartementet

Klartecken för detaljplan för Norviks hamn

Regeringen har avslagit överklagandena om detaljplanen för Norvik, Stockholm-Nynäshamns hamn i Nynäshamns kommun. Regeringens beslut innebär att kommunens beslut om att anta detaljplanen står fast.

Syftet med detaljplanen är att omvandla området till ett effektivt och attraktivt hamn- och verksamhetsområde. Hamnen ska fungera för container- lastbils- och järnvägstransporter till och från Stockholms- och Mälardalsregionen. I anslutning till hamnen kommer mark att kunna erbjudas för verksamheter som vill etablera sig. Transporter till och från området ska kunna ske både med bil och järnväg.

Miljööverdomstolen beslöt i december 2010 att hamnverksamheten är tillåtlig enligt miljöbalken och lämnade över till miljödomstolen att föreskriva om de närmare villkoren för verksamheten.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.