Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag14.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

KBAB tar över affärslokalerna i Kiruna

Publicerad: 15 november 2016, 13:22

Kiruna Torg. Illustration: White Arkitekter & Ghilardi Hellsten Arkitekter

Affärslokalerna som ska finnas i det nya centrumet i Kiruna ska ägas och förvaltas av Kirunabostäder, KBAB. Det är innebörden av ett nytt förslag från Kiruna kommun, LKAB och KBAB som presenterades för handlarna på måndagen, detta enligt NSD.


Ämnen i artikeln:

KBABKirunaLKAB

Tanken är att även mindre handlare ska få möjlighet att följa med till det nya centrumet. KBAB ska äga och förvalta nästan alla affärslokaler och undviker därmed att exploatörerna konkurrerar om vilka aktörer som ska finnas i respektive fastighet, vilket kan leda till höga hyror som de mindre handlarna inte har råd med.

– Tanken att använda det som kallas för tredimensionell fastighetsbildning: Man gör en egen fastighet av den del som blir handel. Och det kräver förstås en samordning med den som bygger resterande del. Det måste vi nu ha dialoger kring, men jag är övertygad om att vi kommer hitta lösningar, säger Eva Ekelund, mark- och exploateringschef i Kiruna, till NSD.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

KBABKirunaLKAB

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.