Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Karlbergsvägen 77 avvaktar – “osäkert”

Publicerad: 30 januari 2018, 07:41

Visionsbild: Semrén & Månsson.

Efter att detaljplanen för Karlbergsvägen 77 överklagats till mark- miljödomstolen meddelar bolaget att man avvaktar med försäljningen till dess att “bostadsmarknaden har stabiliserats”.


Ämnen i artikeln:

Karlbergsvägen 77Stockholm

Den 8 januari kom beskedet att detaljplanen för projektet Karlbergsvägen 77 hade överklagats till mark- miljödomstolen. Nu meddelar bolaget med samma namn att man avvaktar med försäljningen till dess att “bostadsmarknaden har stabiliserats”.

De två överklaganden av detaljplanen som inkommit har nu analyserats av bolaget. I ett pressmeddelande säger man att de huvudsakliga synpunkterna handlar om förändringar i sol- och dagsljusförhållanden för grannfastigheten.

“Om inte överklagandena dras tillbaka kan detaljplanen vinna laga kraft först efter att ärendet behandlats i mark- och miljödomstolen och, i det fall prövningstillstånd ges, i mark- och miljööverdomstolen. Enligt Stadsbyggnadskontoret uppgår en överklagandeperiod hos mark- och miljödomstolen till mellan sex och arton månader”, skriver bolaget.

Man konstaterar sedan att det råder en fortsatt osäkerhet på bostadsmarknaden.

“Mot denna bakgrund har styrelsen fattat beslut om att avvakta med starten av försäljningen av de planerade bostäderna till dess att detaljplanen vunnit laga kraft och bostadsmarknaden har stabiliserats”.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Karlbergsvägen 77Stockholm

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.