Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Jönköping vinnare i längden

Publicerad: 1 september 2011, 22:00

Jönköping vinnare i längden
Det senaste halvåret har visat på en svag avmattning på bostadsmarknaden men över den senaste femårsperioden är det bara positiva siffror. När Fastighetsbyrån undersökt bostadsprisernas utveckling för perioden 2006 – 2011 är det bostadsrättsägare i Jönköpings län som är de största vinnarna. Minst prisökning ser man på bostadsrätter i Blekinge län…


Källa: Pressmeddelande Fastighetsbyrån

Jönköping vinnare i längden

Det senaste halvåret har visat på en svag avmattning på bostadsmarknaden men över den senaste femårsperioden är det bara positiva siffror. När Fastighetsbyrån undersökt bostadsprisernas utveckling för perioden 2006 – 2011 är det bostadsrättsägare i Jönköpings län som är de största vinnarna. Minst prisökning ser man på bostadsrätter i Blekinge län.

– Det senaste halvåret har vi sett en avmattning på bostadsmarknaden med stillastående eller svagt sjunkande priser. Ser man på fem års sikt har däremot de flesta län och kommuner haft en relativt stor prisuppgång. Dock skiljer sig prisutvecklingen mycket från ort till ort, säger Lars-Erik Nykvist, VD på Fastighetsbyrån.

För att få en bild av hur prisökningen på bostäder sett ut de senaste fem åren i olika regioner har Fastighetsbyrån bett Mäklarstatistik jämföra kvadratmeterpriser på villor och bostadsrätter första halvåret 2006 jämfört med samma period 2011. Snittökningen i landet sedan 2006 är 37 procent på bostadsrätter och 24 procent på villor.

Bostadsrättsägare i Jönköpings län är de största vinnarna. Minst prisökning ser man på bostadsrätter i Blekinge län. På kommunnivå är invånare i Borgholm de som fått störst värdeökning på bostadsrätter. Herrljunga är den kommun där villorna stigit mest i värde.

– Bostadsrättspriserna har ökat mer än villapriserna. En tendens är också att villapriserna i dyra storstadskommuner ofta stigit mer än riksgenomsnittet. Samma utveckling ser man inte på bostadsrätter där de dyra kommunerna i större utsträckning ligger nära eller under riksgenomsnittet, säger Lars-Erik Nykvist.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.