Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

JM inför system för energiklassning av bostäder

Publicerad: 28 Augusti 2011, 22:00

JM inför system för energiklassning av bostäder JM inför ett energiklassningssystem för alla nya bostäder, liknande det som sedan länge finns för vitvaror. Redan i försäljningsskedet kan kunderna på varje projekts hemsida se alla nya bostadsprojekts energianvändning…


Källa: Pressmeddelande JM

JM inför system för energiklassning av bostäder

JM inför ett energiklassningssystem för alla nya bostäder, liknande det som sedan länge finns för vitvaror. Redan i försäljningsskedet kan kunderna på varje projekts hemsida se alla nya bostadsprojekts energianvändning.

Meningen är att kunderna ska få en snabb och tydlig bild av hur energieffektiv deras bostad är jämfört med gällande byggkrav och även andra bostäders energianvändning.

Bättre isolering i exempelvis väggar och fönster, individuell varmvattenmätning och effektivare värmeåtervinning är exempel på åtgärder som är JM-standard sedan 2008 och som sänker boendekostnaderna.

– Sedan 2008 är lågenergihus standard i alla JM-projekt, förklarar Lennart Henriz, Kvalitets- och Miljödirektör på JM.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.