Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

JLL: Fortsatt stark Stockholmsmarknad

Publicerad: 19 februari 2019, 07:20

Stockholms stadshus.

Det senaste året har hyrorna på Stockholms kontorsmarknad ökat med sju procent, enligt en ny rapport från JLL. I de centrala delarna beräknas hyran ha nått 7 500 kronor per kvadratmeter och år.


Ämnen i artikeln:

Cecilia GunnarssonJLLStockholm

Det senaste året har hyrorna på Stockholms kontorsmarknad ökat med sju procent, enligt en ny rapport från JLL. I de centrala delarna beräknas hyran ha nått 7 500 kronor per kvadratmeter och år, en hög nivå jämfört med andra europeiska städer.

Enligt rapporten är aktiviteten på den svenska fastighetsmarknaden fortsatt hög. Efter andra halvåret 2018 landade transaktionsvolymen på drygt 100 miljoner kronor enligt JLL:s definitioner, en uppgång på 49 procent jämfört med motsvarande period 2017.

Färre transaktioner har ägt rum, men storleksmässigt har affärerna varit större.

Kontorslokaler fortsätter att vara en bristvara på Stockholmsmarknaden, enligt rapporten. Vakansgraden i de mest centrala delarna bedöms vara nere på en rekordlåg nivå och hyrorna fortsätter att klättra uppåt.

JLL bedömer visserligen den genomsnittliga primehyran till 7 500 kronor per kvadratmeter och år, men känner till topphyror på betydligt högre nivåer.

– Trots en viss avmattning, har vi en fortsatt stark Stockholmskonjunktur och detta i kombination med hög efterfrågan och lågt utbud talar för en fortsatt aktiv och stabil fastighetsmarknad 2019, säger Cecilia Gunnarsson, analyschef på JLL.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.