Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

JLL: Fortsatt stark fastighetsmarknad

Publicerad: 13 september 2017, 05:54

Nordstan i Göteborg.

Foto: JLL

Nordic City Report belyser kontors- och bostadsmarknaden i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala och de övriga nordiska huvudstäderna.


Ämnen i artikeln:

HyresrätterJLL

JLL Nordic Outlook, numera känt som Nordic City Report, belyser kontorshyresmarknaden i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala och de övriga nordiska huvudstäderna. Temat för höstens rapport är bostadsfastigheter med fokus på hyresrätten och JLL ska löpande publicera siffror om utvecklingen av nyproduktion på lokala bostadsmarknader. Av de nordiska huvudstäderna har Göteborg haft den näst starkaste hyresutvecklingen efter Stockholm. Hyresnivån har på årsbasis ökat med 14 procent och snitthyran ligger för närvarande på 3 200 per kvadratmeter.

Utbudet av kontorslokaler är fortsatt lågt i samtliga av Sveriges storstäder och Göteborgs vakansgrad bedöms ligga på 5,8 procent. Första halvåret uppgick transaktionsvolymen till 78 miljarder kronor och i skrivande stund finns inget som tyder på en avmattning i närtid då utvecklingen på marknaden går bättre än vad många prognoser förutsett. Det är tydligt att Sverige befinner sig mitt i en högkonjunktur då i stort sett alla indikatorer, såväl makroekonomiska som fastighetsekonomiska pekar uppåt, enligt rapporten.

-Fastighetsmarknaden är fortsatt urstark och vi förväntar oss en fortsatt tillväxt under resterande del av året. Vår bild är att tillväxten fortsätter, men möjligen i en något lägre takt än vad vi sett de senaste åren, säger Torg Borg, analyschef JLL Sverige, i ett pressmeddelande.

Rapporten ger information om handels-, bostads-, och logistikfastigheter, samt ett större avsnitt kring ränte-, kredit- och kapitalmarknaden.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

HyresrätterJLL

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.