Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Jätteprojekt på gång i Växjö

Publicerad: 29 januari 2016, 09:41

Bild: Semrén & Månsson.

Alpha Property Partners har påbörjat projektet ICON i Växjö. Byggnaden kommer att bli 20 våningar hög, 37 000 kvadratmeter stor och innehålla bland annat hotell, bostäder och gymnasieskola.


Ämnen i artikeln:

Alpha Property PartnersVäxjö

Investeringsfonden Alpha Property Partners, APP, har påbörjat projektet ICON Växjö. Byggnaden kommer att bli 20 våningar hög, 37 000 kvadratmeter stor och innehålla bland annat både hotell och gymnasieskola.

Byggnaden är ritad av Semrén & Månsson och uppförs i Växjös framväxande arenastad. Den ska innehålla ett hotell med 240 bäddar, kafe, restauranger, skybar, pool, bowling, 226 bostäder, 5 000 kvadratmeter kontor och en gymnasieskola för 500 elever.

– Målet har varit att skapa ett hus som lever under stora delar av dygnet och som kan samla människor, säger Magnus Månsson, arkitekt.

Byggnaden kallas ICON och enligt Ömangruppen, som är totalentreprenör för projektering och utförande av de tekniska installationerna, kommer bygget att stå klart 2018. Kontraktet med Ömangruppen är värt 130 miljoner kronor.

Anders Svensson, partner på APP, är i samtal med Fastighetsnytt något förtegen. Han vill inte säga hur mycket bolaget investerar i bygget, eller vem som ska bygga. Han säger dock att det nästan är klart, men att några detaljer återstår. Han vill inte heller säga vem som blir operatör för hotelldelen.

Maria Nordlander

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.