Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Investerarna betalar mer

Publicerad: 30 Augusti 2011, 22:00

Investerarna betalar mer Enligt DTZ är det inte längre bostadsrättsföreningar i innerstaden som är den dominerande köparkategorin och som klarade av att betala de högsta priserna för bostadsfastigheter…


Källa: Pressmeddelande DTZ

Investerarna betalar mer

Enligt DTZ är det inte längre bostadsrättsföreningar i innerstaden som är den dominerande köparkategorin och som klarade av att betala de högsta priserna för bostadsfastigheter.

-Vi har bara under de senaste månaderna sålt sju innerstadsfastigheter där investerarna vunnit budstriden. Många hyresgäster mäktar inte med boendekostnadsökningen och tackar därför nej, säger Sven-Olof Johansson på DTZ Capital Markets.

Ett exempel på en fastighet som nyligen sålts är Nummerhästen 4 på Brantingsgatan. Denna fastighet salufördes parallellt till en aktiv bostadsrättsförening och till investerarmarknaden. Föreningen hade sedan länge markerat ett intresse och hade ett ombud vid sin sida. Trots det gick flera investerare över bostadsrättsföreningens bud. Den gamla sanningen om att bostadsrättsföreningen är bästa betalare i innerstaden gäller således inte längre alltid.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.