Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Investerar i Campus Umeå

Publicerad: 16 februari 2017, 14:53

IKSU sport.

Foto: Mattias Fröjd.

Akademiska Hus investerar 52,7 miljoner kronor i projektet som ska kunna erbjuda klättringsaktiviteter till en bred målgrupp.


Ämnen i artikeln:

Akademiska HusUmeåFastighetsmarknaden i norra Sverige

Den nya klätteranläggningen innebär en tillbyggnad av IKSU sport och målet är att de nya lokalerna ska kunna ta emot cirka 3 500 besökare per vecka och hålla OS-standard.

– IKSU är en betydelsefull del av universitetsstaden och en viktig pusselbit för Umeå universitet som idrottsuniversitet. Det är roligt att kunna utveckla en redan unik anläggning till att nå ännu högre potential, säger Peter Bohman, marknadsområdesdirektör, Akademiska Hus.

Den nya klätterhallen kommer att inrymma en fri klättringshöjd om 17 meter och ligga i direkt anslutning till befintliga byggnader där även en ny entré skapas för att förbättra inflödet i lokalerna.

Totalt kommer nybyggnaden omfatta ca 1800 kvadratmeter. I samband med projektet kommer även mindre ombyggnationer ske i befintliga lokaler. Bygglovsansökan är påbörjad och planerad byggstart är april 2017 med inflyttning september 2018.
Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.