Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Investerar 500 miljoner i Sandbyhov

Publicerad: 3 april 2018, 11:17

Sandbyhov. Bild: Hemsö

Hemsö fortsätter utveckla södra Sandbyhov i Norrköping med ett totalt investeringsbelopp om 500 miljoner kronor. Detta efter att detaljplanen för den södra delen av kvarteret har vunnit laga kraft.


Ämnen i artikeln:

Hemsö FastigheterNorrköping

Projektet inkluderar utveckling av äldreboende, förskola och högstadieskola samt nya lokaler för vårdcentral och folktandvård. Totalt omfattar projektet 17000 kvadratmeter uthyrningsbar yta, där Norrköpings kommun blir största hyresgäst med ett hyresavtal på 25 år. Vidare har även Region Östgötland tecknat hyresavtal som löper på i 10 år.

– Vi har ett långsiktigt och bra samarbete med kommunen om att utveckla Sandbyhov och det är glädjande att vi nu kan starta den södra delen, säger Jonas Jalkander, Regionchef på Hemsö.

Nybyggnationen för bland annat vårdcentral och folktandvård har beräknad byggstart till sommaren 2018 med inflyttning till sommaren 2020. Om- och tillbyggnaden av äldreboendet Apelgården startar till våren 2018 och beräknas stå klar till hösten 2019.

Dessutom har Hemsö tecknat avtal om försäljning av byggrätter som omfattar fyra kvarter med 22 stadsradhus och 250 lägenheter. Köpare är Kärnhem Bostadsproduktion.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.