Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Investerar 360 miljoner

Publicerad: 18 maj 2015, 09:42

Skiss: White

För att tydligare samordna verksamheterna under den gemensamma benämningen Chalmers Samhällsbyggnad investerar Akademiska Hus på uppdrag av Chalmersfastigheter cirka 360 miljoner kronor för att bygga om för Chalmers tekniska högskola.


Ämnen i artikeln:

GöteborgWhite arkitekterChalmersAkademiska HusChalmersfastigheter

– I Akademiska Hus uppdrag att stärka Sverige som kunskapsnation ingår att långsiktigt säkerställa att campusområden kan utvecklas. Den här satsningen kommer att bidra till en stärkt integration inom Chalmers Samhällsbyggnad samtidigt som närheten till Johanneberg Science Park ger bästa möjliga förutsättningar för ökad samverkan, säger Birgitta Hohlfält van Dalen, regiondirektör Akademiska Hus region Väst.

Av de befintliga byggnader som främst berörs av ombyggnationen ligger tyngdpunkten på Arkitekturhuset. I och med ombyggnaden yteffektiviseras lokalerna och blir kontor och verksamhetslokaler för både arkitekter och ingenjörer.

– Nya och moderniserade mötesplatser ger en betydande kvalitetshöjning till våra campusmiljöer som vi levererar till Chalmers tekniska högskola, säger Sven-Erik Adolfsson, vd på Chalmersfastigheter.

Byggstarten av projekt Samhällsbyggnad är planerad till vintern 2016 med planerad första inflyttning hösten 2016. Ombyggnaden är ritad av White Arkitekter. Ambitionen är att uppfylla kraven för Miljöbyggnad Silver.

Redaktionen

källa: Pressmeddelande Akademiska Hus

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.