Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Investerar 10 miljarder i Norden

Publicerad: 22 maj 2018, 02:52

Illustration: Petter Furå.

NREP har startat fonden NREP Nordic Strategies Fund III som ska investera i det icke prioriterade fastighetssegmentet i Norden. Det rör sig om en blandad kompott fastigheter, bland annat studentbostäder, hyresrätter till låg- och medelinkomsttagare, co-living för äldre och moderna logistikfastigheter.


Ämnen i artikeln:

NREP

NREP har startat fonden NREP Nordic Strategies Fund III som ska investera i det icke prioriterade fastighetssegmentet i Norden. Det rör sig om en blandad kompott fastigheter, så som studentbostäder, flexibelt boende för unga i arbetslivet, hyresrätter till låg- och medelinkomsttagare, co-living för äldre, vårdboenden, lokalhandelscentra och moderna logistikfastigheter.

Fondens storlek kommer att bli 900 miljoner euro, motsvarande 9,3 miljarder kronor, och i NREP:s pressmeddelande kommenterar CIO Rickard Dahlberg att investerarintresset uppgick till 2,3 miljarder euro. Man redan säkerställt investeringar om cirka 25 procent av fondens kapital. Fonden gör dels enskilda investeringar men samarbetar även med statliga och kommunala partners.

– Vi har sett en kraftigt ökande efterfrågan från investerare och kommuner som delar vår tro att fastighetssektorn kan förbättra sig, kommenterar vd Mikkel Bülow Lehnsby.

Fondens investerare är främst pensionsfonder, försäkringsbolag och statliga fonder från Norden och Europa, USA och östra Asien.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

NREP

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News