Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Intea bygger i Örebro

Publicerad: 5 december 2018, 12:20

Illustration: AG Arkitekter

Intea kommer bygga samt äga den nya larm- och ledningscentralen i Örebro. Byggnaden omfattar totalt 11 600 kvadratmeter.


Ämnen i artikeln:

Intea FastigheterÖrebro

Polismyndigheten har tecknat ett 15-årigt hyresavtal för anläggningen. Hyresvärdet ligger på 22,1 miljoner kronor per år.

– Att få vara med och ta fram en anläggning av denna dignitet känns både spännande och hedrande. Det visar att Intea har etablerat sig som en attraktiv partner för myndigheter och offentliga aktörer och kan vinna stora projekt i konkurrens, säger Kjell-Åke Nilsson, affärsutvecklingschef på Intea.

Fastigheten kommer inhysa SOS Alarm, Försvarsmakten, länsstyrelsen i Örebro, Örebro kommun, Nerikes brandkår, Region Örebro och MSB.

– Vi är stolta över att den första anläggningen av det här slaget i landet nu kommer byggas i Örebro. Den nya ledningscentralen kommer underlätta samarbetet mellan myndigheter, kommunen, regionen och andra aktörer och på så sätt förbättra och effektivisera arbetet, , säger Kenneth Nilsson, kommunstyrelsens ordförande.

Byggstart beräknas till början av 2020 med inflyttning under 2022.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Intea FastigheterÖrebro

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.