Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Inte bara Göteborg i Göteborgsregionen

Publicerad: 8 februari 2017, 13:01

Foto: Dreamstime.

I en region med 1 000 miljarder i investeringar de kommande åren händer det mycket – och inte bara i Göteborg.


Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i VästsverigeGöteborgKungälvAlingsås

I en region med 1 000 miljarder i investeringar de kommande åren händer det mycket – och inte bara i Göteborg.

Det var förra året som Business Region Göteborg gav ut en rapport som sa att hisnande 1 000 miljarder kronor ska investeras i Göteborgsregionen fram till 2035.

Även om IFK Göteborg är Sveriges mest populära fotbollslag, finns faktiskt mer än Götaplatsen och Liseberg i Västsverige. Faktum är att en tredjedel av investeringarna ska landa i kommunerna runt om den västsvenska huvudstaden.

333 miljarder kronor är ganska mycket. Det räcker bland annat till de 50 procent av bostadsproduktionen som ska byggas just i kranskommunerna.

Runt om i regionen finns därför många stora och små projekt i pipeline just nu. Bland annat ska 3 500 bostäder byggas i Alingsås, Tjörn ska öka sin befolkning från 25 000 till 35 000, i Kungälv pågår det största handelsprojektet i Norden just nu och Ale kommun, med sina 30 000 invånare, har en tillväxttakt på 2,33 procent.

Bara några exempel på att det händer saker i väst, även utanför den stora staden.

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.