Lördag08.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Inrev

Publicerad: 6 December 2009, 23:00

Låg aktivitet inom fond-i-fond Det har varit ett år präglat av låg aktivitet på fond-i-fond-marknaden men många fonder är nu inriktade på att ta tillvara på möjligheter på andrahandsmarknaden. Det framkommer av en undersökning som Inrev har genomfört…


Källa: Pressmeddelande, Inrev

Låg aktivitet inom fond-i-fond

Det har varit ett år präglat av låg aktivitet på fond-i-fond-marknaden men många fonder är nu inriktade på att ta tillvara på möjligheter på andrahandsmarknaden. Det framkommer av en undersökning som Inrev har genomfört.

Under de tre första kvartalen 2009 gjordes fem investeringar till ett sammanlagt värde på 75 miljoner euro i onoterade fastighetsfonder enligt samma undersökning. Under 2008 gjordes investeringar för 548 miljoner euro och under 2007 uppgick investeringarna till hela 2,2 miljarder euro.

– Den minskade aktiviteten visar att fond-i-fond-ledningar väljer att avstå från nya engagemang medan det ännu är osäkert i vilken riktning marknaden ska utvecklas. Ett annat sätt att tolka den låga aktiviteten är att ledningarna koncentrerar sig på att förvalta befintliga innehav för att se till att de utvecklas i rätt riktning, säger Lonneke Löwik som är Director of Research and Market Information på Inrev.

Undersökningen besvarades av 16 personer som arbetar som ledningspersoner inom fond-i-fond. Dessa leder 30 fonder som är värda motsvarande 10 miljarder euro.

Inrev står för European Association för Investors in Non-listed Real Estate vehicles

Fond-i-fond = en fond som investerar i andra fonder. En förvaltare bygger upp en portfölj av fonder. Genom att enskilda investerares kapital poolas tillsammans kan förvaltaren göra flera investeringar och reducera arvoden i underliggande fonder genom en starkare förhandlingsposition. (Källa Fastighetsnytt)

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.