Torsdag13.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Innovativ Sverige imponerar

Publicerad: 3 Februari 2011, 23:00

Innovativ Sverige imponerar USA och Japan är i topp vad gäller innovation. Tendensen inom EU är positiv, om än långsam. Sverige är det land som imponerar mest inom EU. Det är några av slutsatserna i resultattavlan för innovationsunionen 2010 som EU kommissionen lagt fram…


Källa: Nyheter Europeiska kommissionen 2011-02-02

Innovativ Sverige imponerar

USA och Japan är i topp vad gäller innovation. Tendensen inom EU är positiv, om än långsam. Sverige är det land som imponerar mest inom EU. Det är några av slutsatserna i resultattavlan för innovationsunionen 2010 som EU kommissionen lagt fram.

EU har inte lyckats hämta in det försprång som de viktigaste konkurrentländerna USA och Japan har i fråga om innovation. Även om tendensen i de flesta EU-länder är lovande trots den ekonomiska krisen, går det inte tillräckligt fort. EU har visserligen ett klart försprång framför starkt expanderande ekonomier som Indien och Ryssland, men Brasilien och Kina gör snabba framsteg. Inom EU imponerar Sverige mest, följt av Danmark, Finland och Tyskland.

Nästa grupp utgörs i ordningsföljd av Storbritannien, Belgien, Österrike, Irland, Luxemburg, Frankrike, Cypern, Slovenien och Estland. Det är några av slutsatserna i resultattavlan för innovationsunionen 2010, som EU kommissionen lagt fram. Detta är den första utgåvan enligt innovationsunionen och den ersätter den gamla europeiska resultattavlan för innovation.

Resultattavlan utgör underlag för den nyligen publicerade årliga tillväxtöversikten och ska hjälpa EU-länderna att se sina starka och svaga sidor och bli bättre på innovation i sina nationella reformprogram inom Europa 2020.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.