Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Ingen prövning för Klövern

Publicerad: 8 september 2011, 22:00

Ingen prövning för Klövern
Högsta förvaltningsdomstolen har beslutat att inte bevilja prövningstillstånd för Klöverns yrkande om ytterligare underskottsavdrag på nära 5 miljarder kronor. Frågan går inte att överklaga utan är därmed slutligen avgjord…


Källa: Pressmeddelande Klövern

Ingen prövning för Klövern

Högsta förvaltningsdomstolen har beslutat att inte bevilja prövningstillstånd för Klöverns yrkande om ytterligare underskottsavdrag på nära 5 miljarder kronor. Frågan går inte att överklaga utan är därmed slutligen avgjord.

I det pågående målet om oriktig uppgift och skattetillägg i förvaltningsrätten till följd av Klöverns ursprungliga yrkande om ovan nämnda underskottsavdrag handlar sakfrågan dock inte om avyttring skett eller ej, eller vid vilken tidpunkt, utan om att Skatteverket då var av uppfattningen att avyttring faktiskt skett vid rätt tidpunkt, men till ett bolag under Klöverns ledning.

-Eftersom den nu fastslagna kammarrättsdomen avgjordes på en helt annan grund än avyttring mellan bolag under gemensam ledning saknas stöd för Skatteverkets uppfattning om oriktig uppgift i avdragsyrkandet. Skattetilläggsbeslutet skall därför undanröjas, säger Klöverns ombud Thomas Andersson, Deloitte, och Börje Leidhammar Wistrand advokatbyrå.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.