Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Hushållen fortsatt negativa till bostadsmarknaden

Publicerad: 6 november 2011, 23:00

Hushållen fortsatt negativa till bostadsmarknaden
Enligt SEB:s senaste Boprisindikator är de svenska hushållens förtroende för bostadsmarknaden fortfarande svagt. Drygt fyra av tio hushåll tror på fallande priser…


Källa: Pressmeddelande SEB

Hushållen fortsatt negativa till bostadsmarknaden

Enligt SEB:s senaste Boprisindikator är de svenska hushållens förtroende för bostadsmarknaden fortfarande svagt. Drygt fyra av tio hushåll tror på fallande priser.

Av tillfrågade hushåll svarar 43 procent att de tror på fallande priser, att jämföra med 47 procent förra månaden. Andelen som tror på stigande priser ligger på 26 procent mot 28 procent förra månaden. Andelen som tror på stillastående priser ligger på 25 procent mot 20 procent förra månaden.

Boprisindikatorn har stabiliserats på en svagt negativ nivå. Hushållen är inställda på svagare konjunktur och fortsatt låga räntor, men känner sannolikt inte någon allvarlig ökad oro för arbetslöshet. Börsläget har inte heller förvärrats under månaden.

– Resultatet i undersökningen bekräftar bilden av en svagt fallande bostadsmarknad. Under krisen hösten 2008 var hushållen betydligt oroligare. Då föll Boprisindikatorn till minus 62, säger SEB:s privatekonom Gunilla Nyström.

Synen på bostadsmarknaden framöver skiljer sig åt mellan olika regioner i landet. Som en jämförelse ligger Boprisindikatorn i Skåne på minus 44 och i Stockholm på minus 7.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News