Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Humlestaden – Göteborgs nya stadsdel

Publicerad: 7 februari 2019, 07:47

Skiss: Henning Larsen Architects.

Stena Fastigheter och Ikano Bostad påbörjar tillsammans med Göteborgs stad utvecklingen av “Humlestaden” – en stadsdel med 3 000 nya bostäder på Pripps gamla industriområde i Högsbo.


Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i VästsverigeStena FastigheterGöteborgIkano Bostad

Stena Fastigheter och Ikano Bostad påbörjar tillsammans med Göteborgs stad utvecklingen av “Humlestaden” – en stadsdel med 3 000 nya bostäder på Pripps gamla industriområde i Högsbo.

Det var i november som ett planavtal mellan Göteborgs stadsbyggnadsnämnd, Ikano Bostad och Stena Fastigheter Göteborg tecknas. Avtalet avser att inleda detaljplanearbetet.

– Det känns fantastiskt att få utveckla ett helt nytt område och tillsammans forma en hållbar stadsdel med förutsättningar för en praktisk vardag och ett aktivt liv, säger Katarina Widén Allansson, regionchef Väst på Ikano Bostad.

Området omfattar cirka 155 000 kvadratmeter, och ligger i anslutning till naturreservatet Änggårdsbergen.

– Här finns en växtkraft som vi vill ta tillvara på och utveckla. Med vatten, gröna gårdar, bryggeri och närheten till Sandås skog och Änggården vill vi skapa morgondagens bostäder och en trivsam, livskraftig ny stadsdel, säger Agneta Kores, vd på Stena Fastigheter Göteborg.

I området ska både hyres- och bostadsrätter byggas, men också bryggeri, caféer och andra verksamheter.

Namnet Humlestaden anspelar på områdets odlingshistoria och bryggerinärvaron som finns i området.

Förutsatt att detaljplaneprocessen går enligt plan kommer byggproduktionen starta 2022 med första inflyttning 2024.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.