Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Humlegården byggstartar Astoria

Publicerad: 2 maj 2017, 06:29

Astoria Stockholm. Vy från Nybrogatan. Illustration: 3XN.

Detaljplanen för fastigheten Riddaren 18 på Nybrogatan i Stockholm har vunnit laga kraft och entreprenadarbeten påbörjas efter sommaren. I projektet bevaras och renoveras en fastighet från 1870-talet samtidigt som det också tillförs en ny byggnad.


Ämnen i artikeln:

Humlegården Fastigheter

Detaljplanen antogs av kommunfullmäktige i december 2015. Planen överklagades men nu har den sista instansen, mark- och miljööverdomstolen, meddelat att de inte ger prövningstillstånd avseende Riddaren 18 och att mark- och miljödomstolens avgörande därmed står fast. Detta innebär att detaljplanen vinner laga kraft och att Humlegårdens utveckling av fastigheten Riddaren 18 kan påbörjas. Entreprenadarbeten inleds efter sommaren och från byggstart beräknas projektet ta omkring 2,5 år.

– Vi är glada över beslutet, som innebär att vi nu kan ta nästa steg i arbetet med Astoria. Vi har under planprocessens skeden tagit de yttranden som inkommit på stort allvar och är mycket stolta över det projekt vi nu ska få realisera, säger Maria Lidström, Chef Investering och Utveckling på Humlegården, i ett pressmeddelande.

Projektet består av två delar där man både bevarar och utvecklar kvarteret. Renoveringen av Astoriahuset mot Nybrogatan är omfattande och innebär restaurering där originaldetaljer tas fram. Även en ny del uppförs mot gränden där en del av den befintliga fastigheten rivs.

Astoria Stockholm kommer att innehålla både bostäder och kontor.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Humlegården Fastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.