Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Hufvudstaden etta i Fastighetsbarometern

Publicerad: 19 Oktober 2010, 22:00

Hufvudstaden etta i Fastighetsbarometern för tredje året i rad Den årliga undersökningen Fastighetsbarometern som görs av konsultföretaget CFI Group och Fastighetsägarna Sverige visar att fastighetsbolaget Hufvudstaden har branschens nöjdaste kontorshyresgäster. Hufvudstaden har därmed kommit på första plats tre år i rad…


Källa: Fastighetsägarna Sverige

Hufvudstaden etta i Fastighetsbarometern för tredje året i rad

Den årliga undersökningen Fastighetsbarometern som görs av konsultföretaget CFI Group och Fastighetsägarna Sverige visar att fastighetsbolaget Hufvudstaden har branschens nöjdaste kontorshyresgäster. Hufvudstaden har därmed kommit på första plats tre år i rad.

Hufvudstaden fick ett Nöjd-Kund-Index på 81 (+3) på en 100-gradig skala. På andra plats placerade sig det Kalmarbaserade bolaget KIFAB med 75 och tredjeplatsen delas av Vasakronan och Diligentia, båda med ett NKI på 74. Årets största NKI-förbättring svarade Swedavia (tidigare Luftfartsverket) för. De ökade sitt NKI med 4 enheter sedan förra året.

– De områden som har störst påverkan på hyresgästernas nöjdhet är fastighetsägarens image, service, förmåga att anpassa lokalerna efter hyresgästens önskemål samt hur man hanterar felanmälningar säger Johan Welén, projektledare för Fastighetsbarometern på CFI Group.

I årets Fastighetsbarometer har CFI Group specialanalyserat skillnader i hyresgästers lojalitet.

– Vi ser att 60 procent av kunderna hos företag med ett NKI över 75 med stor sannolikhet kommer att välja att stanna kvar hos sin nuvarande hyresvärd då kontraktet går ut, även om hyresgästen är i behov av en ny lokal. Samma kundgrupp kommer med största sannolikhet att stanna hos sin hyresvärd även om den blir erbjuden en likvärdig lokal i samma läge med en lägre hyra, säger Johan Welén.

Deltagarna i undersökningen Fastighetsbarometern tillhör landets största ägare av kontorsfastigheter och cirka 2 000 av deras hyresgäster har intervjuats under augusti och september.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.