Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Hotellprojekt i Halmstad får markanvisning

Publicerad: 27 mars 2018, 12:39

Illustration: White Arkitekter

Serneke har, i samarbete med Fem Hjärtan Fastigheter, White Arkitekter och Winn Hotel Group, vunnit kommunens markanvisningstävling avseende Österkans i centrala Halmstad.


Ämnen i artikeln:

HalmstadWhite arkitekterFastighetsmarknaden i VästsverigeSerneke

Serneke har, i samarbete med Fem Hjärtan Fastigheter, White Arkitekter och Winn Hotel Group, vunnit kommunens markanvisningstävling avseende Österkans i centrala Halmstad. Förslaget Nya Sammanhang innefattar en hotellbyggnad på 16 våningar med runt 200 hotellrum. Dessutom ryms även restauranger, saluhall, spa-anläggning och konferenslokaler.

– Det här är en fantastisk möjlighet att skapa ett publikt, levande och lockande stadsrum för hela Halmstad. Det blir inte bara en vacker ikonbyggnad utan också en mötesplats för Halmstadbor och besökare, säger Jonas Håkansson, regionchef Syd på Serneke Projektutveckling.

Förslaget innehåller även ett publikt trädäck som sträcker sig från hotellet ner mot vattnet och fortsätter i ett gångstråk mot Picassoparken.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.